VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chalupa Hartvíkovice

zpět
 

Popis:
Zrekonstruovaná chalupa na okraji rekreační obce na JZ Moravě v těsném sousedství Dalešické přehradní nádrže. Třebíč 23km, Náměšť nad Oslavou 9km.

Kód objektu: 221

Kapacita: 6

 

Cena:
5950Kč/týden v sezóně (15.6.-15.9.), 240Kč/den mimo sezónu.

Objekt:
K ubytování je určena polovina objektu, která tvoří samostatnou obytnou jednotku s vlastním vchodem. Hostům jsou k dispozici dvě jednoduše zařízené obytné místnosti, kuchyňka, koupelna s vanou a WC. Lůžková kapacita je 6 lůžek, z toho v obývacím pokoji je manželská postel a ve vedlejším pokoji jsou 4 lůžka. V kuchyni je základní vybavení - sporák, rychlovarná konvice, lednice. TV a video v obývacím pokoji. Vytápění plynem, v chladnějším období je možnost přitápění (příplatek 50Kč/den). Malá zahrádka ve svahu s možností posezení a opékání. Parkování před domem. Pro projížďky po přehradě a pro rybaření je k dispozici loďka. V blízkosti domu (asi 3 min chůze) je prodejna potravin. V obci je ještě jedna prodejna potravin a 2 hostince s možností stravování. Autobusová zastávka je asi 300 m od objektu. Pro rybáře - platí zde povolenky moravského rybářského svazu. Bližší informace na MRS Třebíč nebo na Rybárně v Hrotovicích. Je vzdálená 5 min. chůze od břehu přehrady a asi 3 min. od hranice lesa. Na pláž vhodnou pro malé děti je to asi 10-15 min. K ubytování hostů je určena polovina objektu, která tvoří samostatnou obytnou jednotku s vlastním vchodem. K pronájmu patří i vyhrazená část zahrady s možností posezení i použití otevřeného ohně. V případě nepronajmutí zahrady je cena za pronájem o 400 Kč nižší. Pro projížďky po přehradě a pro rybaření je k dispozici loďka. V chladnějším období je možnost přitápění. Příplatek na přitápění je 50 kč za den.

Okolí:
Hráz Dalešické přehrady u nedaleké obce Kramolín je nejvyšší sypanou hrází v ČR o výšce 100 m. Přehradní jezero je dlouhé 22 km a je obklopeno rozsáhlým lesním komplexem s možností turistiky a houbaření. Hartvíkovice jsou východiskem pro většinu turistických cest. Podél levého břehu vede turisticky značená vyhlídková trasa, která umožňuje výhled na horní Dalešickou a dolní vyrovnávací nádrž u Mohelna. Nejvyšším bodem, odkud je výhled do okolí, je Wilsonova skála. Tipy na výlety: vyhlídka Wilsonova skála, rozhledna Babylon, (obec Kramolín, nejstarší zděná rozhledna na Moravě), informační centrum Jaderné elektrárny Dukovany (23km) a Vodní elektrárny Dalešice, lodní doprava - loď Vysočina, Hadcova step Mohelno (světový unikát v blízkosti Dalešické přehrady), Muzeum pivovarnictví Dalešice (prohlídky, ochutnávka), Muzejní zemědělská sbírka Příložany, zámek Budišov, zámek Jaroměřice nad Rokytnou, zámek Náměšť nad Oslavou, památky UNESCO Třebíč, Vinařské a kulturní centrum Sádek (nejvýše položený vinohrad v ČR).

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info